WunschMachine

Den Anatomiske By – udviklingsworkshop dag 2

IMG_4007 IMG_4008IMG_4014 IMG_4010 IMG_4013IMG_4011

Foto: Helga Rosenfeldt-Olsen

Af Carsten Friberg (filosof of researcher)

– Se og mærke – ved vi hvordan, det vi ser, føles? Ser vi uden at mærke efter? Er det materielle, vi lærer at røre ved også det materiale, vi ser og også? Afmaterialiserer vi os, fordi vi holder op med at røre eller tror vi ved, hvordan det er at røre, men holder op med at gøre det? Vi har ikke længere fingrene i tingene, vi får dem formidlet gennem syn og apparatur, og vi beder andre om at bearbejde tingene for os.

– Kroppen i rum – hvordan tiltrækkes og frastødes den af omgivelserne? Hvorfor opsøger vi bestemte steder og tager ophold i (indtager) dem? Inviterer steder os – andre afviser os? Hvem tager imod hvilken invitation? Skal man have en særlig følsomhed for at reagere på dem? Er nogen mere ufølsomme (og dermed mere uafhængige) af omgivelsernes invitation? Andre går i stå fordi de ikke kan læse dem eller bliver overvældet af dem?

– Hvor føler vi os hjemme i byens rum? Er det stedets karakter, organisering, ro, indretning, materialer, lyde … som inviterer os?

– Former Frederiksberg vores kroppe på samme måde som Nørrebro og Østerbro? Går man på samme måde? Samme tempo? Samme opmærksomhed på andre? Samme måde at gøre ophold på?

Next Post

Previous Post

© 2024 WunschMachine

Theme by Anders Norén