Vandringens Væsen

Vandringens Væsen er en hyldest til vandringen – som et modsvar til det moderne livs hurtighed, der ofte er frakoblet kroppen og den fysiske verden. At gå er den stille revolution, der hylder langsomheden, et  modsvar til vækst og varen. Vi vandrer blot for at være i verden.

Helga Rosenfeldt-Olsen opfører en installation af kæmpe fodaftryk langs forskellige strandstrækninger. I løbet af en dag arbejder hun sig igennem sandet og med hjælp fra forbipasserende opstår en lang række fodspor som om en kæmpe har bevæget sig af sted langs stranden. 

Vandringens Væsen er et kropsligt værk, både i kraft af aftrykkene fra kæmpen, og i kraft af performerens krop, som er tilstede og arbejde sig langsomt frem igennem sandet. Samtidig er det et inddragende værk, som bliver til i kraft af hjælpen fra de forbipasserende, samt de samtaler der opstår undervejs i processen. I dagene efter bliver fodsporerne langsomt opslugt af vand, blæst og sand.

Vandringens Væsen er et overordnet værk med flere underkoncepter. Værket opstod først form VANDRINGENS VÆSEN – Opvækkelsen ved Løkken Strand, Saltum Strand & Blokhus Strand i påsken 2018.

TV2NORD kom forbi og fangede fodsporerne fra oven.

I maj 2019 opstod VANDRINGENS VÆSEN – Aftrykket på den nyoprettede strantrækning ved Faxe Ladeplads. Pressen kom forbi.

 

André Lind fangede fodsporerne fra oven med sin drone.

Vandringens Væsen – Aftrykket er støttet af Faxe Kommune, og opførtes i forbindelse med JORD – Kunst og Naturfestival

VANDRINGENS VÆSEN – OPVÆKKELSEN

Der kan læses om skabelsen af værket her: Vandringens Væsen – Opvækkelsen

 FOTO: Sune Hede

English version

Vandringens Væsen – Opvækkelsen er støttet af KulturKANten & Region Nordjylland