Vandringens Væsen

VANDRINGENS VÆSEN BESØGER KØGE SYDSTRAND OG KARREBÆKSMINDESTRAND D. 19. & 20. August.

Vandringens Væsener en installation af 2 meter lange fodaftryk bygget i sand langs strandstrækningen ved Køge Sydstrand og Karrebæksminde strand d. 19. & 20. August. I løbet af en dag arbejder performer Helga Rosenfeldt-Olsen sig igennem sandet og med hjælp fra forbipasserende opstår en lang række fodspor som om en kæmpe har bevæget sig af sted langs stranden.

Vandringens Væsen er en hyldest til vandringen – som et modsvar til det moderne livs hurtighed, der ofte er frakoblet kroppen og den fysiske verden. At gå er den stille revolution, der hylder langsomheden, et  modsvar til vækst og varen. Vi vandrer blot for at være i verden. Samtidig er det et værk der berører hvilke spor vi sætter i livet.

Vandringens Væsen er et kropsligt værk, både i kraft af aftrykkene fra kæmpen, og i kraft af performerens krop, som er tilstede og arbejde sig langsomt frem igennem sandet. Samtidig er det et inddragende værk, som bliver til i kraft af hjælpen fra de forbipasserende, samt de samtaler der opstår undervejs i processen. I dagene efter bliver fodsporene langsomt opslugt af vand, blæst og sand.

Vandringens Væsenopføres på Køge Sydstrand d. 19. August og Karrebæksmindestrand d. 20. August. Oplevelsen er for alle der kommer på stranden og i forbindelse med værket vil vi opføre en info-station på stranden der fortæller om værket. Det er et interaktivt værk både ved de samtaler der opstår med nysgerrige som henvender sig til kunstneren mens hun bygger fodsporene, og ved at appellerer det til det legende i os alle, da værket giver muligheden for at blive medskabende, jo flere der hjælper med at bygge i sandet, jo længere bliver kæmpens vandring.

Vandringens Væsen er produceret af WUNSHCMACHINE og opføres af Helga Rosenfeldt-Olsen

HVOR: Køge Sydstrand d. 19. August: Facebook

Karrebæksmindestrand d. 2. August: Facebook

HVORNÅR: Køge d. 19. August kl. 10-17 & Karrebæksminde strand d. 20. August kl. 10-17

Vandringens Væsen er tidligere opført ved Løkken Strand, Saltum Strand & Blokhus Strand i påsken 2018 hvor TV2NORD kom forbi og fangede fodsporerne fra oven.

I 2019 opstod VANDRINGENS VÆSEN  på den nyoprettede strantrækning ved Faxe Ladeplads. Pressen kom forbi.

André Lind fangede fodsporerne fra oven med sin drone.

Der kan læses om skabelsen af værket her: Vandringens Væsen – Opvækkelsen

 FOTO: Sune Hede

English version

Vandringens Væsen er støttet af KulturKANten, Faxe kommune, Kulturministeriet & Region Nordjylland