KANTEN

Hvad gør det sted du er vokset op, ved dig som menneske? Er du vokset op med at kunne se horisonten, eller med at husene står tætte og omslutter dig? Har dine ben gennem din barndom løbet i græs, på vej eller i skoven? Hvilke lyde har dannet soundtracket til din barndom?

KANTEN var et forløb for og med unge mennesker, der snart skal tage springet videre fra folkeskolen. Gennem et kunstnerisk udviklingsforløb undersøger vi hvordan vores hjemstavn er indlejret i kroppen og hvordan dette er med til at forme os som mennesker. KANTEN er et forløb hvor fire kunstnere arbejder sammen med unge der er vokset op langs kanten af Danmark i Nordjylland, Vestjylland og på Sydsjælland. Forløbet består af en undersøgelse og skabelsen af en site-specific kunstoplevelse som opføres af de unge medvirkende. KANTEN styrker de unges bevidsthed, stemmer og kropsprog til at fortælle historien om hvor de kommer fra, og hvad det vil sige at leve og vokse op på netop deres sted.

Medvirkende kunstnere:

Helga Rosenfeldt-Olsen (Kunstnerisk leder, konceptudvikler, underviser) http://helgaro.dk

Andreas Steinecke (koneptudvikler, underviser)

Inge Agnete Tarpgaard (konceptudvikler, underviser) http://ingetartpgaard.com

Ida Marie Gedbjerg (Dokumentarist) http://idaged.com

KANTEN fandt sted i samarbejde med Hvide Sande Skole i Vestjylland; Toftegårdsskolen i Nordjylland & Hylleholtskolen på Sydsjælland.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, UMMK KulturKANten, Faxe kommune, Region Nordjyllands lille kulturpulje, Drostfonden & Ringkøbing Skjern kommune.

HVIDE SANDE – VESTJYLLAND

 

 

JERSLEV – NORDJYLLAND

 

FAXE LADEPLADS – SYDSJÆLLAND

Se hele Ida Marie Gedbjergs dokumentar om forløbet her (30 min):