WunschMachine

Vandringens Væsen

Vandringens Væsener en installation af 2 meter lange fodaftryk bygget i sand langs forskellige strandstrækninger rundt omkring i Danmark. I løbet af en dag arbejder performer Helga Rosenfeldt-Olsen sig igennem sandet og med hjælp fra forbipasserende opstår en lang række fodspor som om en kæmpe har bevæget sig af sted langs stranden.

Vandringens Væsen er en hyldest til vandringen – som et modsvar til det moderne livs hurtighed, der ofte er frakoblet kroppen og den fysiske verden. At gå er den stille revolution, der hylder langsomheden, et  modsvar til vækst og varen. Vi vandrer blot for at være i verden. Samtidig er det et værk der berører hvilke spor vi sætter i livet.

Vandringens Væsen er et kropsligt værk, både i kraft af aftrykkene fra kæmpen, og i kraft af performerens krop, som er tilstede og arbejde sig langsomt frem igennem sandet. Samtidig er det et inddragende værk, som bliver til i kraft af hjælpen fra de forbipasserende, samt de samtaler der opstår undervejs i processen. I dagene efter bliver fodsporene langsomt opslugt af vand, blæst og sand. Oplevelsen er for alle der kommer på stranden og i forbindelse med værket vil vi opføre en info-station på stranden der fortæller om værket. Det er et interaktivt værk både ved de samtaler der opstår med nysgerrige som henvender sig til kunstneren mens hun bygger fodsporene, og ved at appellerer det til det legende i os alle, da værket giver muligheden for at blive medskabende, jo flere der hjælper med at bygge i sandet, jo længere bliver kæmpens vandring.

Vandringens Væsen er produceret af WUNSHCMACHINE og opføres af Helga Rosenfeldt-Olsen

For info ifb. med køb af performance skriv eller ring: kontakt@wunschmachine.dk / tlf: 51306116

Vandringens Væsen opstod første gang i 2018 og har indtil videre fundet sted ved:

Løkken 2018
Saltum 2018
Blokhus 2018
Faxe Ladeplads 2019
Køge 2020
Karrebæksminde 2020

Der kan læses om skabelsen af værket her: Vandringens Væsen – Opvækkelsen

PRESSE

Vandringens Væsen ved Saltum TV2 Nord
Vandringens Væsen ved Faxe Ladeplads
Vandringens Væsen ved Karrebæksminde Strand

English version

Foto: Sune Hede

Vandringens Væsen er støttet af KulturKANten, Faxe kommune, Kulturministeriet & Region Nordjylland

                                           

© 2024 WunschMachine

Theme by Anders Norén