WunschMachine

FARVEL FUGL


En børneteaterforestilling og huskunstnerforløb om afsked og ritualer for børn i alderen 5-10 år og deres familier. 

FARVEL FUGL er en turnerende site-specifik børneteater-forestilling der tilpasses til kirkegårde rundt i landet.

Publikum mødes ved kirkegården, her bliver de taget imod af graveren som giver alle hovedtelefoner og imens de følger efter hende ind på kirkegården begynder lydene af virkeligheden at forstærkes, først lyden af fødder der går på grus, så fuglene. De bliver bedt om at holde fast i et reb. I langsomt tempo bevæger gruppen sig af sted, indtil de pludselig bliver afbrudt af en vred pige i en gul regnjakke der råber ”hvorfor skal det være sådan her”.

FARVEL FUGL er en interaktiv teaterrejse på den lokale kirkegård, hvor en lydvandring blandes med møder med forskellige karakterer der enten har brug for hjælp fra børnene eller inviterer dem til at deltage i forskellige ritualer. Forestillingen slutter af med grav- saftevand og et åbent rum til at dele børnenes oplevelser med kirkegårde og afsked.

Ideen med forestillingen er at adressere og give plads til, hvordan vi siger farvel, og har gjort det op igennem historien. Samtidig præsenterer forestillingen nysgerrigt børnene for den lokale kirkegård, hvor de måske kender mennesker, der er begravet, og giver dem nye briller at opleve stedet igennem.

Forestillingen er refusionsgodkendt og turnerer i sæson 23/24 & 24/25 – for info ifb. med køb af forestillingen skriv til

kontakt@wunschmachine.dk / tlf. 51306116

Kreditering:

Koncept: Wunschmachine
Iscenesættelse og performance: Helga Rosenfeldt-Olsen og ALaya Reifensthal
Interview og redigering: Helga Rosenfeldt-Olsen & Alaya Riefensthal
Komponist: Thoranna Björnsdottir
Dramaturgisk konsulent: Jesper Riefensthal
Dokumentarist: Ida Marie Gedbjerg
Tekst – Folkesangens Fugl – folkeeventyr af H.C. Andersen
Lydmix: Sune Hede
Foto: Sune Hede
Pædagogisk konsulent og Certificeret sorg og kriseterapeut: Annette Hentrich
Konsulentbistand: Landsforeningen Liv&Død

Stemmerne i lydvandringen: Anne-Sofie Kristensen, Christina Bohmann, Jesper Riefensthal, Selma Rosenfeldt-Olsen, Birthe Rosenfeldt, Sune Hede, Lua, Buster, Hedvig, Carlo, Åge, Uma, Eigil & børnehaveklassen fra Karise skole 2020.

FARVEL FUGL er støttet af Statens Kunstfond & Faxe kommune.

Læs artikel fra Dagbladet

FARVEL FUGL HUSKUNSTNERFORLØB

En uges kunstnerisk proces for 0.-3. klasse, der bruger performative redskaber og skabelsesprocesser til at lege med og undersøge ritualet og afskeden, samt skabe kendskab til børnenes lokalområde og de mennesker der lever, og har levet der.

Formålet med forløbet er at delagtiggøre børnene i en kunstnerisk skabelsesproces og at give dem en oplevelse af selv at skabe et kunstneriske værk. Samtidig sætter FARVEL FUGL fokus på afsked, og taler naturligt om det med børnene. Endvidere arbejder FARVEL FUGL med at skabe en forankring i lokalsamfundet, ved gennem ugen at arbejde specifikt med den lokale kirkegård.

Wunschmachine ønsker at børnenes efter en uges forløb har fået et indblik i en kunstnerisk skabelsesproces, og en oplevelse af at selv at være skabende. At de gennem mødet med performative oplevelsesrejser der er forankret i lokalsamfundet har fået stimuleret opfattelsen af at de bor et sted, som har en historie og mange generationer af liv. Tematisk ønsker vi at tale naturligt om, og arbejde med afsked for at give børnene en håndsrækning i forhold til den fremmedgørelse der ellers kan være overfor den svære kendsgerning at livet har en slutning.

FARVEL FUGL skabes og performes af iscenesætter og skuespiller Helga Rosenfeldt-Olsen, samt billedkunstner og performer Alaya Riefesthal

© 2024 WunschMachine

Theme by Anders Norén